dinsdag 7 oktober 2014

Wijkbedrijf Mariahoeve WERKT! feestelijk en ceremonieel geopend

Vrijdagmiddag 26 september is het wijkbedrijf aan het Kleine Loo 364 officieel geopend. Onder grote belangstelling van de drie initiatief nemende partijen, projectdeelnemers, landelijke pers en genodigden werd er een klein feestje gehouden en stil gestaan bij het project.


Opknapbeurt pand

Het wijkbedrijf ‘Mariahoeve Werkt!’ geeft momenteel 17 buurtbewoners met een enige tot grote afstand tot de arbeidsmarkt een unieke kans op werk.



De projectdeelnemers hadden de afgelopen maanden hun uiterste best gedaan om het pand dat 6 jaar leeg stond van binnen en buiten op te knappen. tapijt werd gelegd, computers aangesloten, plafonds opgeknapt en beide verdiepingen werden grondig schoongemaakt en voorzien van feestelijke franje. Schoonmaakbedrijf BHV maakte in opdracht van Verweij kosteloos de gevel en de verweerde zonweringen schoon. Terwijl de deelnemers alles gereed maakten, ouderwets koffie zetten en ballonnen ophingen was het wachten op de bezoekers.

Partners enthousiast over project Mariahoeve WERKT! 

De drie partners van het project, Incluzio (divisie van Facilicom), WSP (werkgevers service punt) en het stadsdeel Haagse Hout spraken zich positief uit om het project te blijven ondersteunen.

Namens Incluzio sprak Peter de Visser over het unieke van het project.
Martijn Middelkamp en Erick Zandbergen van het WSP onderstreepten vervolgens het belang van de reïntegratie en de kansen voor bedrijven en ondernemers. Project deelneemster Renske (op foto in het midden) vertelde over de positieve invloed die het project en de stage haar brengen.

Voorzitter van het stadsdeel Haagse Hout, Lilianne Blankwaard ging in op de verbindingen in de wijk. Ook de leefbaarheid van de wijk floreert onder het project.

Vanwege de verhindering van wethouder den Engelshoven mocht mevrouw Blankwaard het lint doorknippen, waarna de champagne ontkurkt werd en de door de deelnemers gemaakte hapjes rondgebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten